Samenwerkende ICT-leveranciers in de zorg

Noodzakelijke digitale transitie van de zorg

Vanuit SILIZO gaan de ICT-leveranciers in de zorg het gesprek aan met overheid, zorgaanbieders en andere stakeholders in de zorg en dragen zij op een eenduidige, gemandateerde en constructieve wijze bij aan de noodzakelijke digitale transitie van de zorg.

Visie & doelstelling

Samenwerkende ICT Leveranciers In de Zorg (SILIZO)

De Stichting Samenwerkende ICT-leveranciers in de Zorg (SILIZO) is in 2024 opgericht door OIZ, de branchevereniging van ICT-organisaties in de zorg, en NedXis, de vereniging van ICT-leveranciers in de eerstelijnszorg. SILIZO treedt op als de sectorale vertegenwoordiging in het Digitale-Transitieoverleg (DTO) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). SILIZO is daarmee de spreekbuis van alle aangesloten ICT-leveranciers in de Nederlandse zorgsector.

Voice of industry

Met het oog op de uitdagingen in de sector van de zorg-ICT en de wens om hierop op een gecoördineerde en adequate wijze te antwoorden, hebben de leden van OIZ en NedXis ingestemd met een verdere structurering en formalisering van hun samenwerking in een overkoepelende stichting. Vanuit SILIZO gaan de ICT-leveranciers in de zorg het gesprek aan met overheid, zorgaanbieders en andere stakeholders in de zorg en dragen zij op een eenduidige, gemandateerde en constructieve wijze bij aan de noodzakelijke digitale transitie van de zorg.

Digitale-Transitieoverleg (DTO)

ICT-leveranciers zijn een onmisbare schakel om de doelstellingen met betrekking tot databeschikbaarheid uit de Nationale Visie en Strategie voor het gezondheidsinformatiestelsel en het Integraal Zorgakkoord te halen. In 2023 heeft VWS daarom het Digitaal Transitie Orgaan (DTO) ingericht. Het DTO verbindt verschillende stakeholders om de digitale transformatie in de zorg vooruit te helpen.

SILIZO heeft Robert van Wijk aangesteld als permanent vertegenwoordiger in het Digitaal Transitie Overleg (DTO) van het ministerie van VWS.